Kako nastaviti Find My Friends in slediti iPhoneu

Zakaj lahko zaupate

- Applova aplikacija Find My omogoča sledenje lokaciji prijateljev in družine. Oseba, ki ji želite slediti, mora imeti iPhone Prav tako morajo sprejeti vašo zahtevo, da z vami delijo svojo lokacijo, a ko nastavite, lahko kadar koli sledite družini ali prijatelju iPhone.

Funkcija se je prvotno imenovala Poišči moje prijatelje , vendar sta bili aplikaciji Find My Friends in Find My iPhone leta 2019 združeni z uvedbo iOS 13 v tako imenovano Find My.

Tukaj je opisano, kako nastaviti sledenje za iPhone prijatelja ali družine, pa tudi, kako slediti iPhoneu po nastavitvi.





z krat 2 datum izdaje
Apple Kako nastaviti iskanje mojih prijateljev in sledenje fotografiji iPhone 3

Kako svojo lokacijo iPhone deliti s prijateljem

Lokacijo vašega iPhone -a lahko preprosto delite s prijateljem ali družinskim članom, izbirate pa lahko med delitvijo za eno uro, do konca dneva, ko ste ga nastavili, ali za nedoločen čas.

Ne pozabite, da bo v izbranem časovnem obdobju prijatelj lahko videl, kje ste, razen če izklopite lokacijo ali če nimate mobilnih podatkov.



Če želite nastaviti prijatelje in začeti deliti svojo lokacijo s prijateljem, sledite spodnjim korakom:

  1. Prepričajte se, da imata oba iPhone
  2. Odprite aplikacijo Find My. Ima sivo ozadje z velikim zelenim krogom in majhno modro piko v zelenem krogu.
  3. Dotaknite se zavihka Ljudje v spodnjem levem kotu
  4. Dotaknite se Skupna raba moje lokacije
  5. Poiščite stik, s katerim želite dati svojo lokacijo v skupno rabo. Tisti, ki imajo iPhone, bodo prikazani v modri barvi. Če je ime stika sivo, nimajo iPhona in ta funkcija ne bo delovala
  6. Dodajte vse dodatne stike, s katerimi želite dati svojo lokacijo v skupno rabo
  7. Ko izberete vse prijatelje, s katerimi želite deliti svojo lokacijo, se v zgornjem desnem kotu dotaknite »Pošlji«
  8. Izberite »Skupna raba za eno uro«, »Skupna raba do konca dneva« ali »Delite za nedoločen čas«

Prijatelji, s katerimi ste izbrali skupno rabo svoje lokacije, bodo prikazani na zavihku Ljudje v aplikaciji Najdi mojo. Pod njihovim imenom bo pisalo »Lahko vidi vašo lokacijo«, razen če si lokacije delite med seboj.

Kako slediti prijateljevemu iPhoneu

Če želite slediti prijateljevemu iPhoneu, morajo z vami deliti svojo lokacijo, kot je opisano zgoraj. Če so tudi del vaše skupine za skupno rabo družine - kar lahko več o tem preberite v naši ločeni funkciji - in z vami delijo lokacijo, na zavihku Naprave v aplikaciji Najdi me boste lahko videli vse njihove naprave Apple, povezane z njihovim Apple ID -jem.



Vaš prijatelj lahko sledi korakom v zgornjem razdelku, da začne z vami deliti svojo lokacijo, kar vam bo omogočilo, da spremljate njihov iPhone in vidite, kje so. Druga možnost je, da z njimi začnete deliti svojo lokacijo, kot je opisano zgoraj, nato pa se dotaknite njihovega imena na zavihku Ljudje in se pomaknite navzdol do »Vprašaj, če želite slediti lokaciji«.

Prejeli bodo obvestilo o vaši zahtevi, ki ga bodo morali sprejeti, preden boste lahko sledili njihovemu iPhoneu.

Ko je vaša zahteva sprejeta in je lokacija v skupni rabi, si lahko na zavihku Ljudje v aplikaciji Najdi mojo ogledate lokacijo prijatelja. Pod njihovim imenom vam bo povedal mesto in državo, kjer se nahajata, pa tudi razdaljo od vas. Če se dotaknete njihovega imena, boste videli zemljevid z natančnejšo lokacijo in možnostjo, da dobite navodila do njihove lokacije.

Ogledate si lahko tudi lokacijo prijatelja, s katerim delite Sporočila . Odprite Sporočila> Odprite klepet osebe, za katero želite videti lokacijo> Dotaknite se njenega imena na vrhu klepeta> Dotaknite se simbola 'i'. Njihova lokacija bo prikazana na zemljevidu.

Apple Kako nastaviti iskanje mojih prijateljev in sledenje fotografiji iPhone 1

Uporaba obvestil na Find My

Obvestila je mogoče nastaviti v aplikaciji Find My na iPhone. IPhone lahko nastavite tako, da na primer samodejno obvesti prijatelja, ko odidete ali se vrnete domov, ali pa nastavite obvestilo zase, ko prijatelj zapusti službo ali dom ali celo kaj bolj specifičnega, na primer, da gre mimo določenega mesta na sprehodu.

Če želite nastaviti obvestila, sledite spodnjim korakom:

  1. Odprite aplikacijo Find My
  2. Dotaknite se zavihka Ljudje v spodnjem levem kotu
  3. Dotaknite se prijatelja, za katerega želite nastaviti obvestilo ali o njem
  4. Povlecite navzgor po informacijski kartici in si oglejte vse možnosti pod zemljevidom
  5. Dotaknite se »Dodaj« pod Obvestila
  6. Dotaknite se možnosti »Obvesti me« ali »Obvesti [stik]

Če izberete »Obvesti me«, lahko izbirate med »[stik] prispe«, »[stik] zapusti« ali [stik] ni na «, čemur sledi trenutna lokacija vašega stika, vaša lokacija ali» nova lokacija «in pogostost, na katero želite prejemati obvestila, in sicer »Samo enkrat« ali »Vsakič«.

Če izberete »[stik] Ni na«, se možnosti nekoliko spremenijo. Možnosti lokacije so enake, vendar lahko nato izberete časovni okvir in dneve, ko želite biti obveščeni. Na primer, lahko nastavite obvestilo, ki vas opozori vsakič, ko prijatelj med tednom ni v službi.

Če izberete 'Obvesti [stik]', lahko nato izbirate med 'Pridem' in 'Zapustim', ki ji sledi vaša trenutna lokacija, njihova trenutna lokacija ali 'Nova lokacija' ter pogostost, na katero želite, da se obvestila pošiljajo , kar je spet izbira 'Samo enkrat' ali 'Vsakič'.

Ko izberete svojo izbiro, se morate v zgornjem desnem kotu dotakniti »Dodaj«. Ko nastavite obvestilo zase, bo stik, za katerega se odločite, da ga boste obvestili, prejel opozorilo, da ste mu povedali, da ste nastavili obvestilo.

Še nekaj nasvetov in trikov ...

V aplikaciji Find My je vredno omeniti še nekaj drugih nasvetov in trikov, ki vam bodo pomagali kar najbolje izkoristiti.

Nehajte deliti svojo lokacijo

Svojo lokacijo lahko kadar koli ustavite tako, da izklopite izklop lokacije v aplikaciji Najdi mojo na zavihku Jaz. Ko ste izklopljeni, nihče od vaših prijateljev, s katerimi delite svojo lokacijo, ne bo mogel videti, kje ste.

Na njihovem zavihku Ljudje bo preprosto pisalo »No Location Found«. Ko ga znova vklopite, se bo vaša lokacija znova prikazala.

Nehajte deliti svojo lokacijo s prijateljem

Če si premislite, lahko nehate stalno deliti svojo lokacijo z določenim prijateljem. Izginili boste z njihovega seznama v meniju Ljudje v aplikaciji Najdi mojo, zato boste morali znova začeti skupno rabo lokacije, tako da sledite korakom na začetku te funkcije.

Odprite aplikacijo Najdi mojo> Dotaknite se zavihka Ljudje> Dotaknite se osebe, s katero želite prenehati deliti svojo lokacijo> Povlecite navzgor po informacijski kartici na dnu zaslona> Dotaknite se »Ustavi skupno rabo moje lokacije«> Potrdi »Ustavi Skupna raba lokacije '.

Izklopite prošnje za prijateljstvo

Če ne želite prejemati zahtev prijateljev, da bi spremljali vašo lokacijo, jih lahko izklopite.

Odprite aplikacijo Najdi mojo> Dotaknite se zavihka Jaz> Povlecite navzgor po informacijski kartici na dnu zaslona> Izklopite možnost »Dovoli zahteve prijateljev« v razdelku Obvestila.

Dodajte stik med priljubljene

Nekatere prijatelje lahko dodate med priljubljene v aplikaciji Find My. Če prijatelja ali stika dodate med priljubljene, se bodo prikazali na vrhu vašega seznama na zavihku Ljudje v aplikaciji Najdi mojo, kar vam omogoča, da hitro vidite njihovo lokacijo, še posebej, če delite svojo lokacijo z več prijatelji.

Odprite aplikacijo Najdi mojo> Dotaknite se njihovega imena na zavihku Ljudje> Povlecite navzgor po informacijski kartici na dnu zaslona> Dotaknite se »Dodaj [stik] med priljubljene«.

Uredite ime lokacije za stik

Namesto da bi bili kraj in država prikazani kot lokacija pod imenom stika v aplikaciji Find My, lahko uredite ime lokacije, tako da na primer piše »Domov« ali »Delo«.

Odprite aplikacijo Najdi mojo> Dotaknite se zavihka Ljudje> Dotaknite se osebe, za katero želite urediti lokacijo> Povlecite navzgor na informacijski kartici na dnu zaslona> Dotaknite se možnosti Uredi ime lokacije> Izberi od doma, službe, šole , Telovadnica, Brez ali Ustvari oznako po meri.

Uredite ime lokacije zase

Ime lokacije lahko uredite zase in za svoje stike, tako da bodo vaši stiki videli »Dom« namesto mesta in dežele.

Odprite aplikacijo Najdi mojo> Dotaknite se zavihka »Jaz«> Povlecite navzgor na informacijski kartici> Dotaknite se »Uredi ime lokacije«.

Odstranite prijatelja

Če ne želite več videti lokacije prijatelja, ga lahko odstranite s seznama.

Odprite aplikacijo Najdi mojo> Dotaknite se zavihka Ljudje> Dotaknite se osebe, ki jo želite odstraniti s seznama> Povlecite navzgor na informacijski kartici na dnu zaslona> Dotaknite se »Odstrani [stik].

Zanimivi Članki